top of page

PCO, PCOS

Kvinde i smerte
PCO (Polycystisk ovarie) er en betegnelse for forandringer på æggestokkene, som betyder, at der findes mange ægblærer (follikler) i æggestokkene. PCO forekommer hos op til 70 procent af yngre kvinder og er dermed ikke en sjælden diagnose. Mange kvinder har PCO uden at bemærke det, og PCO behøver ikke være en hindring for graviditet.
PCOS er en forkortelse af polycystisk ovarie syndrom. PCOS er en hormonel forstyrrelse og ses hos cirka 10 procent af kvinder i den fødedygtige alder. Kvinder med PCOS har ofte uregelmæssige menstruationer eller slet ikke menstruation. PCOS kan medføre, at man har vanskeligt ved at blive gravid.
Zoneterapi have en positiv effekt på kvinder med PCO/PCOS. 
Ved at behandle og stimulere de zoner under fødderne,  der svarer til  kroppens hormonsystem, vil der bla. ske en udrensning. Blodkapillæerne vil åbnes så næringsstoffer kan tilføres og affaldsstoffer føres bort. Ligeledes vil 
organerne få en bedre blodgennemstrømning og vil arbejde mere effektivt . Måske er der også en stagnering af energi (i meridianerne ) der igen kan løbe frit istedet for at hobe sig op.
bottom of page