top of page
Kvinde Sleeping

Søvn problemer

For nogle kan søvnen og det endelig at kunne lægge sig under dynen om aftenen være det bedste. For andre kan en nat føles meget lang, hvis man ikke kan falde i søvn og/eller vågner en til flere gange om natten. Nogle ligger og vender og drejer sig og kigger på klokken. Endelig, når man sover allerdejligst, ringer vækkeuret og det er tid til at stå op; ofte med en lang og udfordrende dag i vente. Dette kan blive en ond cirkel, da det vil påvirke dit imunsystem, nedsætte din koncentrationsevne samt øge din glemsomhed og din sukkertrang.

Der kan være en del grunde til, at man ikke kan få sin nattesøvn. Til at begynde med, vil det være rigtig godt at mærke efter, hvad der kan være årsagen til den enkelte persons dårlige sovevaner. Kan det skyldes, tankemylder, bekymringer, smerter, forstoppelse, hedeture mm. Det er ikke altid lige nemt at finde grunden, og så må man grave lidt dybere.

I Zoneterapien, kan fødderne være med i detektiv arbejde om årsagen. Behandling, på zonerne for søvncenter, hjerne, hormoner (måske tarmsystemet) og hele nervesystemet kan også være med til at bringe kroppen i bedre balance og derved hjælpe til en bedre nattesøvn.

OBS!

Vær opmærksom på det ”blå lys” fra skærme, telefoner og TV, der sender besked til din hjerne om at det stadig er dag, og at hjernen skal holde sine svingninger i gang uden at falde i søvn. Så har du søvnproblemer, anbefales det, at du slukker for TV mm.  en time inden du gerne vil sove. 

Andre gode råd til at få en god nattesøvn:

  • Drop kaffe og koffeinholdige drikke allerede fra om eftermiddagen.

  • Prøv at gå i seng og stå op på samme tid hver dag.

  • Gå kun i seng, når du er søvnig.

  • Hør evt. en guidet meditation inden sengetid (der findes en masse gode gratis på Youtube)

  • Tæl din vejrtrækning -Træk vejret ind mens du tæller til 4 og puster ud mens du tæller til 5.

bottom of page