top of page
Reflexology

Fysiologiske Lidelser

Zoneterapi, Japansk Lifting og Fysiurgisk Massage kan afhjælpe en række lidelser - dem kan du læse mere om nedenfor

Allergi

Når man udvikler allergi, sker der en overreaktion i kroppens immunsystem over for ellers normalt uskadelige stoffer. Vores immunsystem skal forsvare kroppen mod angreb af fremmede stoffer som fx virus, bakterier og parasitter. Ved allergiudvikling danner kroppen antistoffer mod stoffer i omgivelserne, som normalt ikke er skadelige – der sker altså en "fejl" fra kroppens side. Disse normalt uskadelige stoffer kaldes allergener.

 

Pollen sæsonen forløber oftest fra marts til og med september måned. For at få den bedst mulige effekt af zoneterapi behandlingen er det mest optimalt, at starte behandlingsforløbet 2-3 uger, før pollen sæsonen begynder, så kroppen kan komme i tilpas balance, inden den udsættes for pollen.

 

For den ønskede virkning anbefales der 3-5 behandlinger med ca. 1 uges interval. Nogle mærker allerede ændring efter 1. behandling, andre efter 3 behandling, der anbefales dog flere behandlinger alt efter i hvor mange år, allergien har været der og hvor godt der tages imod behandlingen. Når den ønskede virkning indfindes, bør behandlingen forsættes, med længere behandlingsinterval, så kroppen bliver ved med at være i balance og på forkant med pollen belastningen.

Symptomer

Symptomer på allergi og høfeber kan være:

 • Nysen

 • Løbende næse

 • Udslet

 • Rindende øjne (høfeber) samtidig med en generende kløe

 • Tilstoppet næse

 • Træthed

Fysiske symptomer
 • Indre uro
 • Hovedpine
 • Hjertebanken og forhøjet blodtryk
 • Appetitløshed og fordøjelsesbesvær
 • Mavesmerter
 • Hyppige infektioner
 • Træthed og søvnløshed
Psykiske symptomer
 • Tankemylder
 • Irritabilitet og humørsvingninger
 • Hukommelsesbesvær
 • Koncentrationsbesvær
 • Angst (hvis det er stressudløst)
 • Håbløshed og depression (hvis det er stressudløst)

Forkølelse

Lider du af gentagende forkølelse, eller har du lige haft en forkølelse, der ikke rigtig vil slippe, kan behandlinger med zoneterapi, hjælpe dig til at genoprette balancen i kroppen.Ved bla. at behandle på fodens luftvejs-zoner, bihuler, næse, ører, det eustatiske rør mm. sker der en udrensning. Det sker ved at  blodkarrene åbnes og der tilføres næringsstoffer og ilt, og affaldsstofferne transporteres bort fra området. 

 

Derudover anbefales der at spise en kost der indeholder masser af C vitaminer,  evt. også som kosttilskud, samt dråber fra Echinaforce der booster imunforsvaret. En kur med mælkesyrebakterier, vil også være at anbefale, da en del af vores imunforsvar sidder i vores tarme.

Nakkemassage

Er du medlem af Danmark eller har en sundhedsforsikring?

Da jeg er RAB godkendt Zoneterapeut, kan du gennem Danmark få tilskud til dine behandlinger og hvis du medlem af en sundhedsforsikring, kan du få dækket op til 10 behandlinger

Blærebetændelse

Blærebetændelse er en almindelig infektionssygdom, hos nogle, og kan være en gentagende  og meget smertefuld gene. Der kan være flere årsager til blærebetændelse det kan bla. skyldes et kort urinrør hos kvinden, det gør at bakterierne hurtig kan komme fra de ydre kønsorganer til blære  Årsagerne kan også skyldes  kulde, stress, overgangsalder, bakterier fra partneren m.m.Det anbefales altid at konsultere din læge ved blærebetændelse. 

 

Zoneterapi kan som supplement hjælpe til at bringe blæren i en naturlig balance. Ved behandling på nyre-og blærezonerne kan urinen blive uklar og den kan være mere ildelugtende end sædvanligt, dette er tegn på, at en udrensning har fundet sted (derfor er det vigtigt at drikke masser af vand efter behandlingen, til at skylle affaldstofferne ud af kroppen).Der sker ligeledes en øget produktion af endorfiner, der har en morfinlignende effekt, og zoneterapien kan  derfor også virke smertelindrende.

 

Zoneterapien giver ligeledes et “energiboost” til det område, der bliver behandlet. Derved oprettes der balance i området. Behandlingen påvirker derudover kroppens energisystem (Meridianerne)

Fordøjelse

Alt for mange oplever mavesmerter, eks. når man føler sig stresset. Det kan give udslag i forstoppelse, i diarré eller luft i maven, hvilket alt sammen kan være yderst ubehageligt og have stor betydning for ens velbefindende.Udover en god fiberrig kost, masser af væske samt gode motionsvaner, kan det være en god ide med en kur af gode mælkesyrebakterier, til at hjælpe med at genoprette den naturlige tarmflora og bringe maven i balance igen.

 

En god og velfungerende fordøjelse samt et sundt og stærkt immunforsvar, kræver nemlig, at du har den rette bakterieflora i tarmene.Under fødderne er der zoner der har forbindelse til fordøjelsessystemet. Ved at trykke og stimulere på disse zoner, oplever mange ligeledes at tarmene igen får et godt og naturligt flow og igen får skabt en god balance.Vil du vide mere om tarmene og deres store betydning for kroppens velbefindende, vil jeg anbefale du læser denne bog Tarme med Charme.

Hovedpine

Der kan være mange årsager til du har hovedepine.
Får du drukket væske nok? Driller dit syn? Ect. Ect. Men zoneterapi kan være en effektiv behandlingsform mod hovedpine, da det kan hjælpe med at løsne spændinger i nakke og skuldre, hvor mange hovedpiner faktisk starter.

Zoneterapi kan ligeledes afhjælpe en evt. ubalance i eks. Nyrene eller galdeblæren, som kan være en årsag til hovedpine og endelig kan zoneterapi hjælpe med at regulere hormonbalancen i kroppen, som bla. også kan have indflydelse på hovedpinen.

Derudover kan zoneterapi også have en afslappende effekt på kroppen, hvilket kan være med til at mindske stress og anspændthed, der kan være medvirkende til hovedpine.

Det er vigtigt at huske, at zoneterapi ikke er en erstatning for lægelig behandling, og hvis man oplever hyppige eller alvorlige hovedpiner, skal man altid søge læge. Men zoneterapi kan være en god supplement til traditionel medicinsk behandling og kan hjælpe med at afhjælpe nogle af de underliggende årsager til hovedpine.

Afslappende stearinlys

Oplever du nogle af disse lidelser?
Så book en tid nu

Overgangsalder

Hedeture, svedeture, humørsvingninger, tilbagevendende blærebetændelser, tørre slimhinder, følelsesmæssige forandringer, kraftige blødninger, søvnløshed og meget mere, er alt sammen noget, kvinder i menopausen og overgangsalderen/ klimakteriet kan opleve. 

 

Det varierer meget fra kvinde til kvinde hvor mange af disse symptomer, hun vil opleve og i hvor høj grad dette vil kunne mærkes. Forandringer og symptomer i overgangsalderen skyldes, at æggestokkene holder op med at danne det kvindelige kønshormon: østrogen.Det vigtigste i denne proces er at passe godt på sig selv.

 

Ved zoneterapi, med fokus på at afbalancere hormonsystemet, vil mange kvinder opleve deres gener aftage. Derudover er zoneterapibehandlingen yderst afslappende og virker fantastisk på et nervesystem, der måske er lidt på overarbejde.Husk! Kære kvinder - der er en grund til det hedder overgangsalder, det er ”kun” en overgang.

Polycystisk Ovarie

PCO (Polycystisk ovarie) er en betegnelse for forandringer på æggestokkene, som betyder, at der findes mange ægblærer (follikler) i æggestokkene. PCO forekommer hos op til 70 procent af yngre kvinder og er dermed ikke en sjælden diagnose. Mange kvinder har PCO uden at bemærke det, og PCO behøver ikke være en hindring for graviditet.

 

PCOS er en forkortelse af polycystisk ovarie syndrom. PCOS er en hormonel forstyrrelse og ses hos cirka 10 procent af kvinder i den fødedygtige alder. Kvinder med PCOS har ofte uregelmæssige menstruationer eller slet ikke menstruation. PCOS kan medføre, at man har vanskeligt ved at blive gravid.

 

Zoneterapi have en positiv effekt på kvinder med PCO/PCOS. Ved at behandle og stimulere de zoner under fødderne,  der svarer til  kroppens hormonsystem, vil der bla. ske en udrensning. Blodkapillæerne vil åbnes så næringsstoffer kan tilføres og affaldsstoffer føres bort. Ligeledes vil organerne få en bedre blodgennemstrømning og vil arbejde mere effektivt . Måske er der også en stagnering af energi (i meridianerne ) der igen kan løbe frit istedet for at hobe sig op.

Rygsmerter

Hvis der eks. er opstået en akut opstået skade i ryggen -lændehold mm. kan ryggen være så øm, at man ikke kan røre ved den eller massere på den. Der kan zoneterapi være til store hjælp, fordi man via fødderne så kan tilgå den zone, svarende til det sted i ryggen der er smertefuldt. Ved at massere, øger man blodgennemstrømningen og blodet transportere affaldsstoffer væk fra det berørte område.  

 

Men det er ikke kun akut opståede smerter, der kan afhjælpes, det kan også være mere eller mindre kroniske rygsmerter.Derudover er jeg uddannet pilates underviser og sammen kan vi ligeledes prøve at finde nogle øvelser, der kan afhjælpe smerterne i din ryg.

Foot Massage

Har du spørgsmål til ovenstånde?

Jeg vil altid gerne uddybe hvordan zoneterapi kan afhjælpe, så ræk ud til mig

Tel: +45 23 23 79 76

Email: rikke_stehr@hotmail.com
bottom of page